Sfaturi utile pentru finisaje interioare de buna calitate

Sfaturi utile pentru finisaje interioare de buna calitate

Atunci cand ne cumparam o casa vrem ca ea sa fie cel mai placut loc posibil, vrem sa o amenajam cum stim mai bine si sa ne simtim pe cat se poate de relaxati atunci cand ajungem acasa dupa o zi grea de munca.

Finisajele interioare sunt cele care completeaza casa atunci cand aproape este spre finalizare. Lucrarile de finisaj au rol constructiv, functional, decorativ si igienico-sanitar si se execua, in general, dupa ce intreaga cladire de rosu(fundatii, pereti) si acoperisul au fost terminate. Finisajele cuprind lucrari de pardoseli, tencuieli, placaje, zugraveli, vopsitorii, tapete si tamplarie.

Le alegem cu atentie, fiindca sunt cele care schimba cu totul aspectul casei visurilor tale. Detaliile acestea fac ca intreaga locuinta sa prinda contur. Astfel, trebuie sa fim atenti ce si cum, sa respectam cateva indicatii si sa tinem cont de cateva sfaturi.
Ferestrele si usile sunt elemente de constructie care trebuie sa asigure iluminarea si ventilarea naturala a incaperilor, accesul in cladire precum și legatura pe orizontala intre diferite incaperi ale constructiilor. Realizarea usilor si ferestrelor caracterizeaza lucrarile de tamplarie care se executa in ateliere și fabrici speciale. Tamplaria se realizeaza din lemn, metal sau materiale plastice. Modelul usii trebuie sa fie cat mai simplu si discret. O usa cu diferite modele va da impresia de incarcat si obositor.
Tencuirea peretilor si a tavanelor se poate face atat mecanic cat si manual. Trebuie insa sa fim atenti la cei care ne fac aceasta treaba, deoarece peretii trebuie sa fie drepti, curati, fara denivelari.
Zugravirea este cea care schimba in mod principal aspectul camerei respective. Pentru a da senzatie de spatiu trebuie sa folosim alb…mult alb. Un spatiu micut poate da impresia ca este ceva mai mare atunci cand folosim alb pe toti peretii. Folosind o multitudine de culori atunci cand zugravim, nu vom face decat sa dam impresia de incarcat si sa cream un aspect batranicios. Daca amenajam cu grjia si atentie la detalii, vom face dintr-o casa micuta, una ceva mai mare. Nu trebuie sa incarcam si sa punem mobila peste mobila, ci doar sa lasam loc liber pentru ca aspectul sa fie unul placut.
De asemenea pentru un aspect modern este indicat sa folosim tot alb. Completand cu o mobila colorata camera ta va avea un design interesant si modern.
Tavanul nu trebuie sa fie sub nici o forma colorat. Daca il coloram intr-o anumita culoare, mai ales o nuanta puternica, va da impresia de incarcat si vom avea senzatia ca si cum ar cadea pe noi.
Gresia si faianta sunt nelipsite din nicio casa. Pentru a arata perfect, trebuie sa fim atenti ca pardoseala si peretii sa fie drepti, pentru ca altfel atat gresia cat si faianta vor avea aspect de val, ceea ce nu este deloc estetic. Gresia si faianta reprezinta cam cel mai raspandit finisaj in bai si bucatarii.
Este important ca inainte sa incepi sa cumperi cele necesare pentru finisajele interioare, sa te gandesti la atmosfera pe care vrei sa o creezi in locul in care petreci cel mai relaxant timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *