Sfaturi pentru condusul pe timp de iarna

Sfaturi pentru condusul pe timp de iarna

Sunt multi pasionati de condus sau chiar daca nu ii incanta acest lucru, pana la urma sofatul este o necesitate uneori. Fie ca ne place sa conducem sau fie ca trebuie, iarna trebuie sa acordam o atentie deosebita sofatului si trebuie sa ne luam unele precautii.

Pe acest tip de vreme, trebuie sa aveti grija la tipurile de cauciucuri pe care le folositi. Este bine stiut faptul ca sunt obligatorii cauciucurile de iarna, dar trebuie verificata totusi starea lor de uzura, mai ales in conditiile in care au mai fost folosite.

Este bine sa verificam presiunea din roti pentru ca pe timpul iernii asigura o aderenta mai buna. Este important ca atunci cand iti montezi anvelopele de iarna sau in general pe parcursul sezonului rece, sa verificati daca aveti bine umflate cauciucurile.

Nu uitati de faruri. Este indicat sa folositi luminile farurilor pe durata intregii calatorii, fie ca este vorba de zi sau de noapte. Vizibilitatea redusa provoaca deseori accidente.

Foarte importanta este distanta pe care o pastrati intre masini. Mentineti o distanta cat mai mare fata de masina pe care o aveti in fata pentru ca distantele de franare pe timp de iarna sunt mai mari.

Si…foarte important…nu uita trusa de urgenta care sa contina o lopata de zapada, o racleta pentru razuit gheata, un spray antinghet, lanturi antiderapante si cabluri de tensiune.

iarna

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =