Scule indispensabile pasionaților de bricolaj

Scule indispensabile pasionaților de bricolaj

Scule indispensabile pasionaților de bricolaj

Bricolajul, repararea lucrurilor de unul singur reprezintă cea mai bună modalitate de a economisi bani. În afară de lipsa timpului, principalul motiv pe care oamenii îl invocă pentru a nu se apuca de bricolaj este că “nu se pricep”, că nu au abilitățile necesare. În acest caz, noi i-am întreba: au uneltele potrivite? Bricolajul este ca orice sport: trebuie să începi cu echipamentul potrivit și apoi să te perfecționezi. Există multe proiecte care sunt accesibile începătorilor, dar cheia este să ai sculele și uneltele de bază acasă.

Care sunt cele mai bune scule și umelte pentru bricolaj?

Pentru a putea lucra în mod corespunzător, trebuie să te gândești în primul și în primul rând la siguranță, echipându-te cu ochelari de protecție, mănuși, mască și o scară stabilă. Apoi, mai există o serie de lucruri esențiale pe care trebuie să le păstrezi într-un dulap și care îți vor fi mereu de ajutor: trusa indispensabilă de burghiu/șurubelniță, foarfeca, riglă, nivelă cu bulă de aer, o cutie cu diferite cuie și șuruburi, ferăstrăul circular, șlefuitorul cu diferite hârtii de șlefuit. Pe toate le găsești la un magazin specializat cum este renumitul magazin de scule ingcomag.

O trusă completă cu scule de mână

Acest tip de trusă cu scule de mână și accesorii este foarte utilă. Pe lângă esențialul metru și ciocan, există un cutter, mai multe tipuri de clești și un set de șurubelnițe cu biți. Faimosul burghiu/șurubelniță devine rapid un “must” pentru reparații mai mici, cum ar fi montarea tijelor de perdele, asamblarea mobilierului și montarea rafturilor.

Un metru

Orice meșter are nevoie de un metru funcțional. Metrul de tâmplărie este o unealtă clasică și extrem de utilă deopotrivă.

Ciocanul

Ciocanul este folosit pentru a bate cuie sau pentru a aplatiza suprafețele metalice deformate. Ocazional, poate fi folosit și pentru a ajuta la spargerea unor lucruri (o placă ce trebuie îndepărtată, o carcasă deteriorată care nu se deșurubează etc.). În orice caz, prezența sa în trusa unui meșter este esențială.

Șurubelnița

Nu este prima unealtă la care te gândești când auzi cuvântul bricolaj? Cu siguranță! Fie că este vorba de strângerea șuruburilor la o priză care se desprinde de pe perete, de înșurubarea fermă a unei piese de mobilier sau de demontarea unui aparat electrocasnic pentru a înlocui o componentă, șurubelnița este folosită foarte frecvent. Probabil că nu este o coincidență faptul că acestea vin într-o varietate de modele și dimensiuni

Șurubelnița electrică

Această unealtă de bricolaj doi în unu este utilizată pentru a face găuri în pereți sau tavane atunci când este în modul burghiu. Dar poate, de asemenea, să înșurubeze, accelerând adesea lucrările.

Un cutter

Această unealtă de bricolaj este utilizată și pentru tăiere. Cu toate acestea, se folosește pentru obiecte care nu sunt foarte dure (hârtie, carton, parchet PVC etc.).

Fierăstrăul

Fierăstrăul este utilizat în principal pentru a reduce dimensiunea unei tije sau pentru a tăia obiecte mari. Există modele pentru metal și altele pentru lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =