Pilates si remodelarea corporala

Pilates si remodelarea corporala

Exercitiile Pilates sunt destinate persoanelor care nu doresc sa apeleze la bisturiu pentru a capata anumite forme sau pentru a imbunatati anumite aspecte corporale. Astfel, acest program cuprinde exercitii specializate pentru toate grupurile de muschi, ajutandu-te sa ai un posterior mai bombat, un abdomen plat si aripioare inexistente.Exercitiile Pilates sunt destinate persoanelor care nu doresc sa apeleze la bisturiu pentru a capata anumite forme sau pentru a imbunatati anumite aspecte corporale. Astfel, acest program cuprinde exercitii specializate pentru toate grupurile de muschi, ajutandu-te sa ai un posterior mai bombat, un abdomen plat si aripioare inexistente.
Pilates trebuie sa devina o rutina pentru persoanele care il practica, astfel incat sa se poata dezvolta flexibilitatea corporala, forta musculara si rezistenta mainilor si a picioarelor, dar si cea a spatelui sau a abdomenului. Accentul se pune pe respiratia corecta, pe concentrare, pe autocontrol si pe alinierea corecta a bazinului fata de sira spinarii.
Incepand cu mijlocul secolului al XX-lea, Joseph Pilates a dezvoltat aceste exercitii cu scopul de a ajuta la intarirea muschilor si a mintii umane, considerand ca mintea si corpul sunt intr-o stransa legatura, fapt care este adevarat. Ulterior, Pilates a luat o amploare puternica, in prezent milioane de oameni practicand aceste tipuri de exercitii. Exercitiile se pot personaliza in functie de fiecare persoana, astfel incat oricine poate sa le practice, fara a se suprasolicita.
Exercitiile Pilates se bazeaza pe sase mari principii, si anume concentrarea, autocontrolul, gasirea centrului, eficienta miscarilor, precizia si respiratia.
1. Concentrarea. Persoana care practica aceste exercitii trebuie sa se concentreze pe toata durata lor asupra miscarilor pe care le face, accentul punandu-se nu pe exercitiile in sine, ci pe efectuarea lor corecta.2. Autocontrolul. Motivul pentru care Pilates necesita concentrarea este acela ca trebuie sa fim constienti de fiecare miscare pe care o facem. Astfel, controlul muschilor este foarte foarte important. De asemenea, trebuie sa retinem faptul ca noi controlam corpul, nu el pe noi.3. Gasirea centrului. Pentru a putea sa ne controlam corpul, trebuie sa incepem de undeva, anume din centrul sau. Trebuie sa constientizam unde este pozitionat acel centru si sa ne concentram asupra lui pe toata perioada exercitiilor.4. Eficienta miscarilor. La fel ca la dans, fiecare miscare trebuie sa “curga” din cea anterioara. Pentru aceasta, trebuie sa fim constienti de propriile miscari, iar mai tarziu, dupa o perioada de Pilates in care am reusit sa le constientizam, acestea vor fi elegante si melodioase.5. Precizia. Fiind atenti la fiecare miscare, ne vom da seama atunci cand una din ele nu decurge cum ar trebui. De aceea trebuie sa ne concentram pe corectitudinea miscarilor, si nu pe cantitatea sau dificultatea lor.6. Respiratia. Acesta reprezinta unul dintre cele mai importante principii ale exercitiilor Pilates, deoarece corpul are nevoie sa fie oxigenat corespunzator. Exercitiile necesita concentrare mai mult decat capacitate fizica, iar, pentru a ne putea concentra eficient si pentru a ne putea controla toate miscarile, avem nevoie sa respiram eficient.
Exercitiile Pilates pot fi facute de oricine, atata timp cat aveti langa voi o persoana specializata, deoarece exista riscul sa nu le faceti corect, astfel ajungand sa va pierdeti timpul facand cu totul altceva decat v-ati propus. De asemenea, aceste exercitii sunt recomandate si femeilor insarcinate, dar doar cu ghidarea unui expert, pentru a evita fortarea inutila a corpului.

Pilates si remodelarea corporala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =