Accesul la apa potabila si menajera este esential pentru orice gospodarie. Fara apa, este imposibila desfasurarea activitatilor de zi cu zi. Este nevoie de apa pentru curatenie, pentru igiena corporala, pentru a gati, dar si pentru hidratare. Cele mai multe localitati au acces la apa prin intermediul sistemelor publice, insa exista si zone in care apa nu poate fi obtinuta altfel decat prin mijloace alternative.
In cazul in care locuiesti intr-o astfel de regiune si ai o gospodarie fara acces la apa prin intermediul sistemului public, poti sa apelezi la pompa submersibila sau hidrofor de mare adancime. In functie de specificul zonei, dar si de bugetul pe care esti dispus sa il investesti pentru rezolvarea situatiei, poti opta pentru una dintre aceste variante. Afla din acest articol care sunt particularitatile lor si descopera care ti se potriveste.
Hidrofor de mare adancime, o solutie de luat in calcul
Hidrofoarele sunt echipamente capabile sa aspire ala de la adancimi foarte mari si sa o elibereze cu presiune ridicata. In acest mod, ele devin solutii de calitate, integrabile intr-o multime de aplicatii. Sunt utilizate la nivel casnic si pentru instalatii agricole, dar si la nivel industrial. In functie de puterea si de dimensiunile lor, hidrofoarele pot sa ofere acces la cantitati de apa variate.
Un hidrofor de mare adancime are capacitatea de a genera un debit de apa de pana la 42 de litri pe minut, iar inaltimea de refulare ajunge si pana la 40 de metri. Aparatele din aceasta categorie functioneaza pe baza de curent electric si pot fi dotate cu echipamente de automtizare, prin intermediul carora utilizatorul se poate bucura de eficienta lor fara a fi nevoie sa intervina in vreun fel.
Un astfel de hidrofor de mare adancime dispune de manometru si presostat, pentru functionare automata. De asemenea, in dotarea sa se afla si o electripompa cu cablu de alimentare cu stecher. Cele mai performante modele sunt completate cu un kit de racord intre rezervor si pompa. Pentru ca pompa sa reziste bine in timp, aceasta este produsa din fonta.
Ca mod de functionare, hidroforul de mare adancime functioneaza in mod automat si poate sa furnizeze apa in mod continuu. El garanteaza presiune ridicata, care poate fi controlata prin intermediul presostatului. Cu ajutorul hidroforului, se obtine apa suficienta pentru functionarea optima a unei gospodarii si pentru asigurarea unei existente normale a locatarilor.
Pompa de apa submersibila, alternativa la hidrofor
O alternativa foarte populara este cea reprezentata de pompa de apa submersibila. Aceasta functioneaza tot pe baza de curent electric si poate fi utilizata pentru obtinerea de apa potabila si apa menajera, in cazul gospodariilor fara acces la reteaua publica. Diferenta dintre pompa si hidrofor este ca pompa impinge apa, in loc sa o aspire. Exista si modele de pompa foarte avansate, care pot sa ofere performante superioare hidrofoarelor. Pompele pot oferi un debit de pana la 95 de litri pe minut si o presiune maxima de 16 bar.
In functie de specificul gospodariei tale si aplicatiilor in care trebuie sa fie integrat mecanismul de obtinere a apei, poti opta atat pentru pompe de apa sau hidrofoare de mare adancime. Pe TopStrong.ro gasesti variante excelente din ambele categorii. Alege solutia care iti ofera performantele dorite si bucura-te de acces fara restrictii la apa de calitate!