Cum sa faci redirecturi 301 pe WordPress?

Cum sa faci redirecturi 301 pe WordPress?

Metoda de creare de redirecturi 301 este o unealta care contribuie in mod semnificativ la imbunatatirea strategiei generale SEO. Aceasta iti permite sa redirectionezi traficul pe site-ul tau prin mai multe metode eficiente. In termeni cat mai simpli, cand folosesti redirecturi 301 directionezi traficul de pe Pagina A pe Pagina B. Aceasta operatiune poate fi efectuata in cel mai eficient mod de catre specialistii in optimizare SEO.

Redirecturi 301 pentru site

Conform unui studiu efectuat de Moz, efectul unor redirecturi 301 este ca pot transfera puterea de indexare a unui link in proportie de 90-99%.

Cum adaugi redirecturi 301 pe WordPress?

Este recomandat sa folosesti aceasta metoda oricand ai nevoie sa schimbi in mod automat paginile. Acest lucru intervine si atunci cand ai modificat link-ul unei pagini. Daca faci modificari URL-ului sau domeniului site-ului tau WordPress, trebuie sa ai grjia sa nu pierzi tot traficul generat de vechile adrese. Adaugarea de redirecturi 301 arata faptul ca URL-ul s-a mutat definitiv la o alta locatie. De asemenea, acest lucru se face fara pierderea datelor si a traficului.

  • Redirectionarea prin plugin. WordPress iti ofera o multime de plugin-uri usor de folosit, precum Yoast SEO Plugin – htaccess tool, Safe Redirect manager, Quick Page/Post Redirect sau Simple 301 Redirects. Crearea propriu-zisa de redirecturi 301 prin intermediul plugin-urilor este un proces foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci URL-ul vechi si cel nou in doua campuri separate, iar procesul este creat instant.
  • Redirectionarea prin fisiere .htaccess. Aceasta varianta este folosita pentru procesele putin mai complexe, cum ar fi mutarea unui intreg website pe un alt domeniu. Pentru a face asta, trebuie sa ai acces de tipul FTP (username si parola) si sa te loghezi pe serverul tau utilizand un client FTP. Apoi, vei da de un fisier .htaccess unde vei introduce un cod de genul: Redirect 301 /old-post/ www.yourwebsite.com/new-post. Prin aceasta metoda poti adauga mai multe redirecturi 301.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =