Ce este un invertor de sudura si care sunt avantajele acestuia

Ce este un invertor de sudura si care sunt avantajele acestuia

invertor sudura

Procesul de sudare presupune unirea a doua obiecte, din materiale de obicei metalice sau termoplastice, utilizand caldura sau presiunea. Acest lucru se poate realiza cu sau fara ajutorul unor materiale de adaos. Fiind o activitate mai tehnica, atunci cand alegi un aparat de sudura poate fi destul de dificil mai ales daca esti o persoana care nu are prea multe tangente cu acest gen de munca.

Un produs inovativ este invertorul de sudura, aparat care foloseste o tehnologie sofisticata pe baza de silicon in loc de tranformatoarele de aluminiu si cupru care apar in aparatele traditionale de sudura. Iata cateva dintre principalele avantaje ale invertorului :

  1. Invertoarele de sudura sunt produse de dimensiuni reduse. Acestea sunt usor de transportat si de depozitat, fiind compacte si usoare. Dimensiunile reduse ale unui invertor de sudura sunt in contrast cu aparatele de sudura traditionale, care sunt foarte grele si nu pot fi depozitate in spatii mici.

  2. Invertoarele de sudura au un consum redus si pot folosi o sursa de curent casnic, fapt care duce la un consum redus de energie. Acesta poate fi introdus intr-o priza normala de 110 W, in loc de o sursa de curent mai puternica.
    Acest avantaj ofera mai departe posibilitatea de a folosi mai putin curent si de a economisi mai multi bani. In plus, un invertor de sudura accepta mai bine puterea impura de la generatoare decat aparatele de sudura traditionale. Datorita acestui lucru, activitatile tale se vor desfasura mai rapid si mai eficient.

  3. Un alt avantaj al invertoarelor de sudura este manevrabilitatea, astfel incat acestea sa poata fi utilizate si de incepatori. Folosind o tehnnologie de ultima generatie, invertoarele de sudura au mai multe optiuni si pot fi utilizate pentru sudarea mai multor tipuri de materiale.


Daca te-ai hotarat sa fii un bun gospodar si sa iti achizitionezi un aparat de sudura, iti recomand sa alegi unul din magazinul online Micul Meserias. Ai posibilitatea de a vedea oferta completa, iar produsele au descrieri tehnice care te ajuta sa vezi cum poti folosi produsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 2 =