Cand ai nevoie de un medic ortodont?

Cand ai nevoie de un medic ortodont?

ortodontie brasov

Ortodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa de imbunatatirea aspectului, pozitiei si a functionalitatii dintilor care sunt aliniati anormal, precum si de remodelarea oaselor maxilare. Sunt foarte putini acei oameni care dobandesc o dantura perfecta din nastere, fara a depune vreun efort. Pentru noi, restul, este important sa alegem un ortodont profesionist, care sa ne ajute sa avem dinti perfecti.

Daca esti in cautarea unei clinici de ortodontie in Brasov, iti recomand Classmed, intrucat personalul si serviciile oferite sunt de cea mai buna calitate. Cu cat descoperi mai repede anomaliile ortodontice de care suferi, cu atat vei reusi mai repede sa le indrepti si sa eviti complicatiile. Cauzele acestor probleme dentare sunt variate, precum ereditatea (mostenirea de la parinti), sindromuri genetice (Down, Turner), sau obiceiuri nesanatoase sau accidente. Desi doar medicul ortodont este cel care poate sa iti puna un diagnostic complet, exista cateva indicii dupa care poti sa iti dai seama ca suferi de o anomalie dento-maxilara:

 1. dintii de sus din fata ies in afara mai mult de 6 mm;

 2. pozitia dintilor superiori si inferiori este cu mai mult de 2 mm in afara locatiei

 3. normale din punct de vedere simetric, acest lucru afectand functionalitatea;

 4. dintii de jos din fata, care ies in afara cu mai mult de 3,5 mm;

 5. neregularitati ale dintilor, care isi schimba pozitia cu mai mult de 4 mm;

 6. muscaturi deschise si adanci care creeaza probleme functionale.

 7. prezenta unui numar mai mare de dinti decat in mod obisnuit.

In cazul acestor 7 simptome, tratamentul ortodontic este nacesar pentru corectarea problemelor. Urmatoarele 5 simptome reprezinta probleme grave de sanatate dentara, care, netratate, se pot agrava:

  1. dintii nu pot incapea in gura in mod normal, din cauza obstructie prin aglomerare, dinti suplimentari sau orice alta cauza;

  2. un numar mare de dinti lipsa;

  3. dintii de sus din fata ies in afara cu mai mult de 9 mm;

  4. dinti inferiori din fata ies in afara cu mai mult de 3,5 mm; exista dificultati functionale;

  5. anomalii cranio-faciale

Consultul si tratamentul de specialitate este obligatoriu in aceste cazuri si trebuie sa se actioneze imediat. Nu amana tratarea problemelor dentare, intrucat un zambet sanatos si frumos iti poate reda increderea in tine si iti poate imbunatati viata. Alege o clinica specializata si incepe un nou capitol al vietii tale, cu un zambet increzator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − nineteen =