Care sunt brandurile care incurajeaza industria second-hand?

Care sunt brandurile care incurajeaza industria second-hand?

In ultimii ani, marile branduri din industria fashion au inceput sa devina mai constiente si sa recunoasca importanta industriei second-hand. Mai mult decat atat au inceput chair sa colaboreze cu depozite haine secondhand. Scopul acestei preocupari urmareste in primul rand grija fata de mediu.

Branduri care sustin industria second-hand

Cele mai recente studii arata ca industria de fashion este una dintre cele mai poluante. Pentru a remedia acest lucru, mai multe case de moda si mari branduri de haine s-au alaturat unei initiative numita “Make Fashion Circular”. Aceasta solutie doreste sa opreasca poluarea din lume si risipa de bani, materiale si forta de munca. Totodata, vrea si sa pastreze stacheta economica ridicata pentru companii. Pentru acest lucru, proiectul s-a bazat pe conceptul de second-hand.

Ce branduri sustin industria second-hand?

H&M, Burberry, Nike, Stella McCartney si HSBC sunt doar cateva dintre numele care nu doar ca sustin industria second-hand, dar se afla si in spatele ideii acestui proiect. Principiul pe care acestia se bazeaza doreste sa creeze un model de afacere care mentine un circuit de folosire continuu al hainelor. Mai mult decat atat, aceste companii vor folosi materiale regenerabile si vor recicla hainele nevandute.

In cadrul proiectului s-a discutat si posibilitatea introducerii unui sistem de “second-hand” pentru colectiile vechi, in magazinele din intreaga lume.

Insa, pana cand se va ajunge la implementarea acestor idei, cei mai mari sustinatori raman depozitele si magazinele second-hand. Acestea se ocupa cu colectarea hainelor in stare buna si le revand. Succesul acestui tip de afacere are consta in primul rand in pretul foarte mic al produselor. De asemenea, astfel se reuseste reducerea risipei de haine. Practic, magazinele de profil au facut acest lucru dintotdeauna, iar acum marii retaileri si casele de moda vor sa se alature.

Pentru a exista un adevarat impact, este important nu doar ca modelul de afacere din industria fashion sa se schimbe, ci si gandirea cumparatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =