Activitatile copiilor in gradinitele particulare

Activitatile copiilor in gradinitele particulare

In gradinita, copiii petrec destul de mult timp alaturi de educatori pentru a invata lucruri noi si foarte folositoare la varsta lor. Gradinita permite copiilor sa fie implicati mai activ si in mod pozitiv in activitatile lor. Educatorii au observat progrese semnificative in alfabetizare, matematica, competente generale de invatare, precum si abilitati sociale complete pentru copii. Cercetatorii au gasit un sprijin puternic in programele de gradinita, existand o legatura puternica intre educatori profesori si copii.

Parintii si educatorii observa zi de zi ca toti copiii inscrisi la gradinita au o posibilitate mai crescuta de extindere a experientei de invatare si flexibilitate in comunicare pentru a raspunde nevoilor individuale si o mai bunacomunicare intre casa si scoala.
Programul institutiilor specializate permite activitati mai potrivite pentru fiecare dintre copii si la toate nivelele lor de dezvoltare. Pentru copiii avansati, termenul de realizare a anumitor proiecte este mai scurt si sunt intampinati mereu cu noi provocari. Pentru cei cu intarzieri in dezvoltare exista mai mult timp pentru finalizarea proiectelor si mai mult timp pentru interactiunea dintre educator si elev.

gradinita sector 4 bucuresti

In studiile pe termen mai lung s-a dovedit ca acei copii din programele de gradinita privata au un comportament mult mai pozitiv decat colegii lor de la gradinitele de stat cu program redus, prin zonele de originalitate, invatarea independenta, implicarea in activitatile de clasa, productivitatea pe care o impartasesc impreuna cu colegii lor si se apropie mai mult de profesor. Cercetarea si analiza a multiple studii la gradinitele private au indicat ca, in general, copiii care frecventeaza gradinitele acestea manifesta o realizare semnificativ mai mare decat cei care merg la gradinitele de stat.

Asadar, o gradinita privata cu un program adecvat stadiilor de dezvoltare a copiilor prezinta mult mai multe beneficii in educatia acestora decat cele de stat cu program redus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + six =