Jucarii educative pentru copii in functie de varsta si etapa de dezvoltare

Jucarii educative pentru copii in functie de varsta si etapa de dezvoltare

Pe langa faptul trebuie sa fie sigure, jucariile bune pentru copiii mici trebuie sa se potriveasca cu etapele lor de dezvoltare si cu abilitatile pe care le au. Foarte multe obiecte de joaca sunt gasite chiar in propria locuinta. Cutii de carton, boluri de plastic si capace, colectii de dopuri de sticle din plastic, precum si alte “comori” pot fi folosite in mai multe moduri de catre copii de varste diferite. Retineti ca fiecare copil se dezvolta intr-un ritm individual. Elementele de joaca, atat timp cat sunt sigure, pot fi alegeri bune pentru copii de toate varstele.

Totusi, pentru o buna dezvoltare a copilului, cat si a relatiei dintre parinti si copii, va recomandam sa optati pentru jucarii educative. In randurile de mai jos, va vom oferi cateva sugestii, care speram sa va fie de folos, iar daca vreti sa cumparati cele mai bune jucarii educative, accesati https://www.colorazon.ro/jocuri-educative.

Ce sunt jucariile educative?

Jucariile educative ajuta la dezvoltarea mai multor abilitati ale copiilor, ii ajuta sa invete lucruri noi, culori, forme geometrice si  totodata, sunt ideale pentru rezolvarea conflictelor dintre copii si pentru dezvoltarea motricitatii fine. Jucariile educative ajuta copiii sa invete sa isi  controleze furia, sa isi dezvolte rabdarea si atentia si sa imparta activitatile cu ceilalti copii, ajutandu-i sa descopere lucrul in echipa sau individual. Studiile arata ca invatarea prin joaca este foarte importanta in etapele de dezvoltare ale copiilor.

Copiii si actiunile lor

Jocurile educative ii ajuta pe copii sa inteleaga mai bine activitatile pe care le desfasoara si efectele acestora. De cele mai multe ori, o jucarie despre cauza-efect ajuta micutii sa fie mai curiosi si mai energici. Puteti folosi atat jucarii speciale, cat si obiecte din locuinta, cum ar fi o sticla cu apa. Simulati ca va dezechilibrati si aceasta se varsta pe covor. Explicati-i copilului ce s-a intamplat si impreuna cu acesta curatati locul, pentru ca el sa inteleaga cauza si efectul.

Jocul in echipa

Unele tipuri de jocuri educative sunt realizate in mod special pentru a putea  fi folosite de catre 2 sau mai multi copii. Jocul in echipa are foarte multe avantaje, fie ca este vorba de jocuri energice, care ajuta la consumare energiei sau jocuri educative care contribuie la consolidarea relatiilor intre persoane, toate acestea le dezvolta rabdarea copiilor si le imbunatateste limbajul.

Dezvoltarea relatiei cu parintii

Copiii se dezvolta prin joaca, de aceea este indicat sa alegeti cat mai multe tipuri de jucarii care necesita si ajutorul parintilor sau lucrul in echipa. Ei descopera lumea prin actiunile pe care le fac in fiecare zi. Inca de la varste foarte fragede, copiii incep micile conflicte cu familia sau cu ceilalti micuti. Atunci cand sesizati aceste lucruri, este bine sa interveniti in mod discret, explicandu-le copiilor ce este bine si ce nu, in mod special atunci cand, spre exemplu, arunca jucariile sau ii resping pe ceilalti copii. Este important sa aducem argumente solide si pe intelesul lor, pentru ca ei cu siguranta inteleg si vor face schimbari care vor imbunatati relatia cu familia si cu cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 3 =