De ce ai nevoie pentru punerea in picioare a unei constructii la rosu?

De ce ai nevoie pentru punerea in picioare a unei constructii la rosu?

Piata imobiliara s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp. Cartiere noi, rezidentiale apar ca ciupercile dupa ploaie, orasele fiind intr-o continua schimbare. Oamenii isi cumpara noi imobile, fug de agitatia orasului si uneori ajung sa isi cumpere case in zone un pic mai departate, preferand linistea in schimbul agitatiei chiar daca centrul orasului este un pic mai departe de noua locuinta.
Constructiile sunt diversificate, materialele nu sunt mereu cele mai bune. De aceea trebuie sa te interesezi in ce fel este construita locuinta pe care vrei sa ti-o achizitionezi.
Constructiile la rosu sunt la mare cautare. Cumparand o astfel de casa, oamenii pot sa isi faca finisajele dorite, nu cele care sunt impuse uneori de agentul imobiliar.
Sa ne intelegem! O constructie la rosu inseamna o constructie fara finisaje si partea exterioara a acoperisului adica – tigla,tabla, etc. Ea include fundatia, ridicarea peretilor si structura acoperisului pe care se monteaza ulterior tigla sau tabla. De asemenea, in faza de „casa la rosu” nu este realizata nici partea de
instalatii (cabluri electrice, tevile de apa/gaze, racordare la utilitati), acestea fiind adaugate ulterior.
Pentru a incepe constructia unei case aveti nevoie in primul rand de terenul pe care va fi ridicata cladirea, de autorizatia de construire si de proiectul detaliat al casei realizat de catre un arhitect impreuna cu un structurist, asta in caz ca nu vreti sa o cumparati gata facuta de la o agentie imobiliara. In cazul in care aveti un teren disponibil, constructia unei asemenea case este perfecta.
Pentru realizarea si executia unei case “la rosu” este nevoie de:

– organizarea de santier;
– executia fundatiei casei – sapatura mecanizata, sapatura manuala
– executia hidroizolatiei, termoizolatiei fundatiei sub cota zero a casei
– realizarea portiunilor din canalizari si din tevile de alimentare cu apa potabila care sunt sub casa si deci la care se va ajunge extrem de greu dupa finalizarea fundatiei daca nu se realizeaza la momentul respectiv
– realizarea si fasonarea fierului, a cofrajelor , etc.
– ridicarea structurii de rezistenta si zidaria exterioara, zidaria interioara, placile de beton armat – planseele
– scara interioara daca aceasta este din beton armat
– realizarea structurii din lemn a acoperiaului sau a terasei (placa de beton)
– realizarea acoperiaului,a invelitoarii din tabla sau tigla, si izolatia de sub acoperis

Acum ca am clarificat ce este si ceea ce implica o constructie la rosu, trebuie sa ne interesam de pret. Asta este prima intrebare pe care oamenii o pun atunci cand vor sa se apuce de constructia unei case la rosu. Daca ai propriul teren este bineintles ma avantajos. O casa construita in regie proprie este mai ieftina. Firma construieste casa pentru 300-400 de euro metrul patrat, iar meseriasul pentru 150 de euro metrul patrat. La o casa de 80 de metri patrati pot fi scutiti aproape 2.000 de euro.
Atunci cand vrei sa construiesti o casa la rosu in regie proprie mai mai multe avantaje. Manopera pentru o casă la rosu în regie proprie construita din caramida si beton reprezinta aproximativ 30% din costurile totale ale construcţiei. Un alt avantaj il reprezinta posibilitatea de a schimba echipa de lucratori în cazul in care nu esti mulţumit de cum functioneaza lucrurile.
Bineinteles exista si dezavantaje. Lipsa unui contract este unul dintre ele. Si sa nu uitam de pret. Lipsa controlului asupra preţului final este cu siguranta un alt punct slab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =