Cum știi că e momentul pentru „mai mult jăratec” în relația voastră?

Cum știi că e momentul pentru „mai mult jăratec” în relația voastră?

Într-un cuplu există, și e normal să fie așa, momente fericite, foarte fericite și mai puțin fericite. Pentru că un cuplu nu înseamnă atrofierea propriilor emoții și amorfizarea propriei personalități în favoarea celuilalt. Nu. Căsătoria, sau cel puțin conviețuirea într-un cuplu înseamnă o relație, iar dacă această relație are ca fundament dragostea sinceră, respectul reciproc și maturitatea emoțională, atunci fiecare dintre cei doi contează, așa cum sunt. O relație bazată pe dragoste nu înseamnă inexistența certurilor. Chiar dacă ne iubim, nu suntem niște roboți perfecți, fără dispoziție proastă, fără zile mai gri, fără momente de isterie etc. Deci suntem de acord că e ceva natural să existe și momente tensionate în relația dintre un bărbat și o femeie?

Dacă da, haideți să vedem cum putem întoarce aceste momente neplăcute în serviciul relației pe care o aveți:

Primul pas – comunicarea!

O ceartă dovedește că vă pasă ambilor suficient de mult încât să vă asumați durerea și furia. E normal ca doi oameni diferiți să nu fie de acord în absolut orice privință, iar neînțelegerile sunt doar un semn că ați ajuns într-un punct în care este nevoie de atenție specială și comunicare.
Desigur, pentru că încercați să vă reparați relația, ați prezentat primul semn că vă pasă. Însă grija pentru celălalt trebuie să meargă mai departe de atât și dacă afecțiunea este reală, cu siguranță va merge. Un pas în spate pentru a face loc unei discuții calme este un lucru înțelept, pe care numai un soț/o soție iubitoare ar fi în stare să-l facă la timpul potrivit.

Pasul doi – apropierea!

Este vital pentru orice cuplu să se mențină sudat în orice situație. Când vin momentele de criză, trebuie utilizat arsenalul care v-a ajutat dintotdeauna să rămâneți uniți. Fie că e vorba de anumite activități în comun, fie buchetele de trandafiri, cadouri mici, dar speciale, cum ar fi bețișoarele parfumate sau orice alte gesturi, acestea vor spulbera neîncrederea de moment, dacă sunt întreprinse cum trebuie. Gesturile frumoase față de partenerul de viață demonstrează că vă pasă, că afecțiunea nu a fost distrusă și că totul poate fi resetat.

Urmează revenirea la formula „2 în 1”.

Conform experților în relații de cuplu, după ce a trecut cearta sau neînțelegerea și au fost lansate provocările la un armistițiu romantic, este momentul să se adauge puțină culoare și intensitate relației. Treptat și cu măsură. Recomandabil să se înceapă cu discuții și activități care reies din valorile comune ale ambilor parteneri (viziune, credință, bani, sex etc.) pentru a juca la corzile sensibile ale ființei iubite. Treptat, se pot adăuga în relație mici escapade sau organizarea unor mici distracții în doi, unde „prostioarele” nevinovate își vor aduce aportul la consolidarea legăturii dintre el și ea.

O relație trebuie să evolueze tot timpul, iar nivelul de implicare și de afecțiune va oferi direcția acestei evoluții, deci e important să prevenim momentele care pot clătina formula „2 în 1”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *