În ultima vreme sunt foarte în vogă așa zisele „poze în lanul de rapiță”. Dacă nu ai o poză în lanul de rapiță, atunci poți spune că degeaba a trecut primăvara. Ce-i drept, lanurile de rapiță sunt foarte frumos colorate și fac pozele foarte speciale, însă acesta este oare singurul lor beneficiu?
Prezentare generală
Din toate acele culturi impresionant de frumoase se produce ulei de rapita. Uleiul de rapiță este produs din semințele plantei de rapiță, cunoscută și sub denumirea de Brassica napus. Acesta provine din aceeași familie de plante ca și varza, broccoli și conopida. Frumusețea plantei de rapiță este mult mai mult decât vizuală, deoarece această plantă are câteva beneficii impresionante pentru sănătate.
-
Conține foarte mulți acizi grași esențiali
Un fapt demn de remarcat care merită menționat este faptul că uleiul de rapiță este încărcat cu uleiuri de omega. Acestea sunt de obicei provenite din pește și produse din pește.
Studiile au arătat că acidul gras omega-3 este printre cele mai bune substanțe nutritive care ajută la un creier sănătos. Omega 3 este, de asemenea, un puternic antioxidant și este excelent și pentru sănătatea articulară.
Printre acizii grași mai putem include și omega 6 care are beneficii impresionante asupra sistemului respirator, sistemului circulator și creierului.
-
Este bogat in vitamina E
Vitamina E poate fi regăsită într-o varietate de alimente precum: arahide, spanac, migdale, cartofi dulci și avocado, însă în uleiurile vegetale pot fi regăsite cele mai abundente surse.
Uleiul de rapiță este încărcat cu vitamina E, care este benefică pentru ochi, piele, păr, precum și pentru sistemul imunitar.
-
Conține cantități scăzute de grăsimi saturate
O lingură de ulei de măsline are aproximativ 1,6 g de grăsimi saturate. Uleiul de cocos conține o cantitate enormă de grăsimi saturate de 12 g într-o singură lingură. Uleiul de rapiță are doar 0,7g, deci, uleiul de rapiță are cele mai scăzute cantități de grăsimi saturate în comparație cu oricare alt ulei.
-
Se potrivește oricărui tip de dietă!
Din ce în ce mai mulți oameni au decis să adopte tot felul de diete, pentru a adopta un stil de viață mai sănătos. Uleiul de rapiță este complet vegetarian și nu conține gluten ceea ce îl face să poată fi consumat și de oamenii cu boala celiacă.
-
Nu devine toxic când este folosit în bucătărie
Uleiul de rapiță este permanent comparat cu uleiul de măsline. Ce-i drept, ambele sunt la fel de sănătoase și au beneficii impresionante pentru organismul uman.
Însă, spre deosebire de uleiul de măsline, uleiul de rapita nu devine toxic la temperaturi ridicate lucru care îl face mai indicat pentru gătit.
-
Luptă împotriva cancerului
Există studii care constată că uleiul de rapita poate avea efecte benefice împotriva mutațiilor celulelor a căror consecință este apariția cancerului.
Uleiul de rapiță reduce însemnat riscul apariției cancerului de colon și reduce și incidența apariției tumorilor la animale cu 50%.
Poate data viitoare când mergi la cumpărături, decizi să adaugi în coș și o sticlă de ulei de rapiță. Însă cel mai bine este să cumperi ulei de rapiță Bio, direct de pe BioBoom.
Dacă vrei să-ți faci poze în lanul de rapita adu-ți aminte și beneficiile acestei plante miraculoase.