5 motive pentru care este recomandat sa oferi angajatilor tai echipamentul de protectie adecvat

5 motive pentru care este recomandat sa oferi angajatilor tai echipamentul de protectie adecvat

Angajatorii sunt obligati sa asigure cele mai bune conditii de lucru tuturor angajatilor, insa de cele mai multe ori au tendinta sa uite de echipamentele de protectie sau sa le aleaga pe cele mai ieftine si slab calitative. Iti prezentam cele mai importante motive pentru care ar trebui sa iei in calcul cumpararea celor mai bune echipamente de protectie.

Oferind echipament de protectie de buna calitate eviti accidentele de munca

Atunci cand cumperi incaltaminte de protectie de calitate, in cazul in care pe piciorul angajatului cade o placa grea, pe santier, daca bocancii utilizati sunt protejati in acest sens, piciorul va ramane intact, iar tu vei evita un accident de munca. Accidentele de munca sunt extrem de costisitoare pentru angajatori si pot atrage inclusiv raspunderea legala a angajatorului, care va trebui sa justifice, daca poate, de ce angajatul nu avea echipamentul de protectie corespunzator. Anumite astfel de litigii se pot solda inclusiv cu dosar penal si cu amenzi uriase din partea institutiilor abilitate, care vor depasi cu mult costurile unui echipament de protectie corespunzator.

Nu vei primi recomandari negative atunci cand angajatii isi schimba locul de munca

In momentul in care angajatii isi schimba locul de munca, este foarte important sa se tina cont de faptul ca acestia pot lasa recenzii companiei in care au lucrat. Daca nu le oferi echipamentul potrivit, acestia vor scrie despre conditiile de lucru improprii, ceea ce va face ca gasirea unui nou angajat sa fie foarte dificila pentru ca nimeni nu vrea sa se angajeze intr-un loc unde va fi supus unor riscuri mari.

Increderea angajatilor in firma ta creste

Atunci cand angajatii vad ca managerii au grija sa le ofere cele mai bune conditii, increderea lor in tine ca angajator va fi mult mai mare. In plus, vor fi mult mai dispusi sa faca unele concesii si chiar sa lucreze peste program atunci cand este necesar, pentru ca stiu ca se pot baza pe tine si pentru ca sunt multumiti de conditiile de lucru.

Angajatii raman mai mult in firma

Cu siguranta iti doresti o echipa pe care sa te poti baza mult timp, iar angajatii care vin si pleaca iti creaza un disconfort major. Atunci cand oferi angajatului tau cele mai bune conditii de lucru si echipamentul care sa il mentina in siguranta, va alege sa ramana alaturi de tine mai mult timp, ceea ce te va scuti de recrutare periodica, de traininguri si de perioade de integrare solicitante.

Fiecare proiect va fi implementat corect

Daca vrei ca fiecare proiect sa fie corect implementat, ia in calcul echipamentul de protectie. Niciun angajat nu va risca sa se loveasca sau sa se electrocuteze, ceea ce inseamna ca va improviza astfel incat sa ramana in siguranta, acesta fiind un aspect care se va vedea la finalul proiectului. Cu echipamentul potrivit, angajatii vor lucra respectand toate specificatiile proiectului pentru ca vor sti ca nu exista riscuri in implementarea sarcinilor cu potential periculos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =